Betogers en beleidsmakers pissen in de zee

01 Oct Betogers en beleidsmakers pissen in de zee

Betogen, het haalt niets uit om jobs te redden of nieuwe te creëren. Het is hoogstens goed als teambuilding. Daarenboven verveel je er mensen mee. Die komen dan te laat thuis om kinderen van de opvang te halen of geraken helemaal niet op hun werk. 

Beleid maken, het haalt niets uit om jobs te redden of nieuwe te creëren. Het is hoogstens goed voor het ego van de minister. Daarenboven verveel je er mensen mee. Bedrijfsleiders en buitenlandse investeerders die een stabiele context vragen. Die poten dan ergens anders hun nieuwe vestiging neer of sluiten de Belgische om elders meer te kunnen doen. 

Zo doen zowel de betogers als onze beleidsmakers aan homeopathie terwijl ze zich hullen in witte jas. Ik wil dan SKEPP spelen. Want beleid bepaalt juist niets in België, de meest open economie ter wereld. Dan surf je mee op de groei of krimp van internationale markten en de globale bewegingen in de economie.

Zoals in de file komt het er dan als bedrijf op aan om te zorgen dat je met het snelle rijvak mee kan. Business agility.

Daarom krijg ik diarree als ik nu zie wie de pluimen van de jobgroei* op zijn hoed wilt steken. Dat is toch echt als pissen in de zee en denken dat het door jou komt dat het vloed wordt

Niet?

*hangt dus ferm af welke periodes met elkaar vergelijkt, zo is er een krimp van 20 000 jobs in vgl met oktober 2014. Demagogie? Fact checkende journalisten? Bron: http://economie.fgov.be/nl/modules/publications/statistiques/arbeidsmarkt_levensomstandigheden/Arbeidsmarktindicatoren.jsp

Fotobron: https://thefashiontraveller1.wordpress.com/2015/07/18/10-hilarious-accidents-on-the-beach/

No Comments

Post A Comment